Çorum'da bir kişinin hayatını kaybettiği, iki kişinin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili yürütülen soruşturmada 2 şüpheli tutuklandı. Olay kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheliden 6'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olay, Mimarsinan Mahallesi Yeni Sanayi Sitesi 1. Cadde'de meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aralarında husumet bulunan Galip Tercan ve oğlu D.T. ile A.Ç. ve C.K. konuşmak amacıyla bir araya geldi.
Taraflar arasında başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü.
Silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti
Kavgada Galip Tercan, A.Ç. ve C.K. silahla vurularak yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Yaralılardan ikisi, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. A.Ç. ise kendi imkânlarıyla hastaneye gitti.
Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan Galip Tercan, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Diğer iki yaralının tedavi sürecine ilişkin ise paylaşılan bilgilerde ayrıntı verilmedi.
8 şüpheli gözaltına alındı
Olayın ardından polis ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında K.Ş., D.T., H.Ç., A.Ç., M.S.O., T.Y.Y., B.B. ve F.E.G. isimli 8 şüpheli gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden A.Ç. ve D.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Diğer 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.





