Kastamonu’nun Hanönü ilçesine komşu olan Sinop’un Boyabat ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazası, bölgede büyük endişe yarattı. İlk belirlemelere göre kazada 7 kişi yaralanırken, olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Yol Vermek İsterken Devrildi

Edinilen bilgilere göre kaza, saat 20.45 sıralarında Boyabat’ta bulunan eski hayvan pazarı önünden geçen beton yolda meydana geldi. Panayır yeri mevkiinde seyir halinde olan hafif ticari araç sürücüsü, karşı yönden gelen bir otomobile yol vermek istedi. Ancak yol kenarında herhangi bir bariyer ya da koruyucu korkuluk bulunmaması nedeniyle sürücü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç yol kenarına devrildi.

Kazanın ardından çevrede bulunan vatandaşlar durumu hemen sağlık ve güvenlik ekiplerine bildirdi. Olay yerine kısa sürede ulaşan ekipler, yaralılara ilk müdahaleyi kaza yerinde yaptı.

Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı

Kazada yaralanan 7 kişi, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne sevk edildi. Yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili net bir açıklama yapılmazken, hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Soruşturma Başlatıldı

Kazanın ardından yetkililer tarafından olayla ilgili detaylı bir inceleme başlatıldı. Yol güvenliği açısından bölgede bariyer bulunmamasının kazaya etkisi olup olmadığı da araştırılıyor. Yetkililer, sürücülerin özellikle dar ve korumasız yollarda daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Bölgede yaşayan vatandaşlar ise benzer kazaların yaşanmaması için yol kenarlarına gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını talep ediyor.

Kaynak: Boyabat Haber