Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşen program, renkli görüntülere sahne oldu.

Atatürk Anıtı’na çelenk
Kutlamalar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından etkinlikler, Hanönü Şehit Faruk Karagöz İlkokulu önünde düzenlenen programla devam etti.

Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapılırken, eğitimin birey ve toplum hayatındaki yeri vurgulandı. Yeni eğitim öğretim yılına dair iyi dileklerin paylaşıldığı konuşmada, öğrencilerin başarı dolu bir yıl geçirmesi temennisinde bulunuldu.
“Hoş geldiniz” çiçeği

Etkinlik kapsamında öğrenciler tarafından okunan şiirler, izleyenlerden büyük beğeni topladı. Özellikle minik öğrencilerin sahne performansları, veliler ve katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Programın en dikkat çekici anlarından biri ise dördüncü sınıf öğrencilerinin birinci sınıfa yeni başlayan öğrencilere “Hoş geldiniz” çiçeği takdim etmesi oldu. Bu anlamlı jest, hem dayanışma hem de okul kültürünün aktarılması açısından önemli bir mesaj verdi.

Programın sonunda Hanönü Kaymakamı Alper Uslu ve Belediye Başkanı Metin Yamalı, öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Öğrencilerin heyecanını paylaşan protokol üyeleri, onların yeni eğitim dönemine dair düşüncelerini dinledi ve başarı dileklerinde bulundu.





