Samsun’un İlkadım ilçesinde komşular arasında bir süredir devam ettiği belirtilen gerginlik, bu kez silahlı saldırıyla sonuçlandı. Kıran Mahallesi Vatan Caddesi’nde yaşanan olayda, gürültü nedeniyle çıktığı ileri sürülen tartışma kısa sürede büyüdü ve karı-koca iki kişi yaralandı. Mahallede büyük endişeye yol açan olayın ardından bölgeye sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi.
İlk bilgilere göre taraflar arasında daha önce de benzer nedenle sorun yaşandığı öğrenildi. Yaşanan arbede sırasında tabancayla ateş açılması üzerine T.A. ile eşi C.A. yaralandı. Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından yaralı çift, Samsun Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi
Olay sonrası jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan M.O., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, adliye önünde yaptığı açıklamada, "Edilen her küfrün bedeli olacaktır. Sürekli gürültü yapıyorlardı. Daha önce de karakolluk olduk. Saldırıp yaraladılar. Yine olay çıkartıp eşime ve çocuğuma küfür edince kavga sırasında kendimi korumak için ateş ettim" ifadelerini kullandı.

Yaşanan olay, mahalle sakinleri arasında da tedirginliğe neden olurken, şüpheli çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. İlkadım’da yaşanan bu olay, komşular arasında büyüyen tartışmaların ne kadar tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gösterdi.





