Tokat’ta gübre yüklü bir traktörün devrilmesi sonucu Tokat–Turhal karayolu kısa süreliğine ulaşıma kapandı. Kazada herhangi bir yaralanma yaşanmazken, yolda trafik bir süre kontrollü şekilde sağlandı.

Gübre Yüklü Traktörün Devrilmesi Sonucu Yol Ulaşıma Kapandı 22

Traktör Direksiyon Hakimiyetinin Kaybedilmesi Sonucu Devrildi

Kaza, saat 13.45 sıralarında Tokat–Turhal karayolu Taşlıçiftlik mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre S.B.A. (32) yönetimindeki 60 ADS 614 plakalı traktör, römorkunda gübre yüklü halde seyir halindeyken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi.

Devrilen traktör ve römorkun yola savrulması nedeniyle karayolu bir süre araç trafiğine kapandı. Olayın ardından çevredeki sürücüler durumu yetkililere bildirirken, bölgede trafik yoğunluğu oluştu.

Gübre Yüklü Traktörün Devrilmesi Sonucu Yol Ulaşıma Kapandı 14

Yük Başka Traktöre Aktarıldı

Kazanın ardından olay yerine gelen ekipler ve vatandaşlar tarafından römorkta bulunan torba gübreler başka bir traktöre aktarıldı. Yolda güvenliğin sağlanması için bölgede önlem alınırken, trafik akışı kontrollü şekilde yönlendirildi.

Gübrelerin taşınmasının ardından devrilen traktör vinç yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. Yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Tokat–Turhal karayolu yeniden ulaşıma açıldı.

Gübre Yüklü Traktörün Devrilmesi Sonucu Yol Ulaşıma Kapandı 12

Yol Yaklaşık Yarım Saat Kapalı Kaldı

Kazanın ardından Tokat–Turhal karayolu yaklaşık yarım saat boyunca ulaşıma kapalı kaldı. Araçların yoldan kaldırılmasının ardından trafik akışı normale döndü.

Kazada herhangi bir yaralanma yaşanmaması ise sevindirici olarak değerlendirilirken, olayla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Gübre Yüklü Traktörün Devrilmesi Sonucu Yol Ulaşıma Kapandı 4

Kaynak: İhlas Haber Ajansı