Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Doğanyurt köyü yakınlarında, Tepekışla Barajı çevresinde saat 14.00 sıralarında orman yangını meydana geldi. Ormandan yükselen yoğun dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye jandarma, Erbaa Belediyesi itfaiyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Feci Orman Yangınında 50 Hektarlık Alan Küle Döndü! 2-3

Ekipler Hızla Müdahale Etti

Yangına kısa sürede müdahale eden ekipler, alevlerin yerleşim alanlarına ulaşmaması için yoğun çaba harcadı. Yangın, büyük ölçüde kontrol altına alınırken bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Feci Orman Yangınında 50 Hektarlık Alan Küle Döndü! 12-3

Başkan Karagöl: “Yaklaşık 500 Dönümlük Alan Zarar Gördü”

Yangınla ilgili açıklama yapan Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, yangının verici sisteminin elektrik kesintisi sonrası devreye giren sistemden kaynaklandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Maalesef vericinin elektrik kesintisinden sonra devreye giren sistemi ile alakalı yangın çıktı. Şu anda ters bir durum olmazsa, ters bir rüzgar oluşmazsa yüzde 99 kontrol altına alındı diyebiliriz. 50 hektarlık, yaklaşık 500 dönümlük bir alanda yangın yaşandı. Akşam saatlerinde ters bir rüzgar olmazsa söndürme çalışmaları tamamlanacak."

Feci Orman Yangınında 50 Hektarlık Alan Küle Döndü! 1-3

Soğutma Çalışmaları Sürüyor

Kontrol altına alınan yangın sonrası, ekipler bölgede yeniden alevlenmeyi önlemek amacıyla soğutma faaliyetlerine devam ediyor.

Feci Orman Yangınında 50 Hektarlık Alan Küle Döndü! 4-3

Kaynak: İhlas Haber Ajansı