Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen trajik bir düşme olayı, ilçede büyük üzüntü yarattı. Amasra’ya bağlı Fatih Mahallesi’nde yaşayan 48 yaşındaki Ümit Hakbilir, evinin üçüncü katındaki pencereden düşerek yaşamını yitirdi. Olayın ardından mahallede derin bir şok yaşanırken, Hakbilir’i tanıyanlar büyük bir üzüntü içinde olduklarını ifade etti.
Olay Anı ve İlk Müdahale
Edinilen bilgilere göre talihsiz olay, henüz akşam saatlerinde yaşandı. Ümit Hakbilir, henüz belirlenemeyen bir sebeple üçüncü kattaki dairesinin penceresinden aşağı düştü. Durumu fark eden mahalle sakinleri, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bilgi verdi. Kısa süre içinde bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Sağlık ekibi olay yerine ulaştığında Hakbilir’in hareketsiz yattığını gördü. Yapılan ilk kontrolde, ağır düşmenin etkisiyle Hakbilir’in yaşamını kaybettiği tespit edildi. Olay yeri inceleme ekipleri çevrede detaylı inceleme yaparken, ölüm nedeninin tam olarak belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.
Toplumu Yasa Boğan Kayıp
Evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenilen Ümit Hakbilir, Amasra İlçe Devlet Hastanesi’nde temizlik personeli olarak görev yapıyordu. Çevresinde sevilen, çalışkan ve sakin kişiliğiyle bilinen Hakbilir’in vefatı, hem mesai arkadaşlarını hem de ilçede yaşayan vatandaşları derinden etkiledi. Ailesi, yakınları ve iş arkadaşları, acı haberi aldıktan sonra büyük bir üzüntü yaşadı.
Olayla İlgili Soruşturma Sürüyor
Hakbilir’in nasıl düştüğüne ilişkin belirsizlik sürerken, polis ekipleri olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Olayın kaza mı yoksa başka bir nedenle mi gerçekleştiği, yapılacak incelemeler ve hazırlanan raporların ardından netlik kazanacak.
Amasra’da yaşanan bu talihsiz olay, yüksek katlı binalarda güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, benzer durumların önüne geçebilmek adına vatandaşlara dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulundu.





