Çorum’un Alaca ilçesinde, sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında bir minibüsün kontrolden çıkarak tarlaya devrilmesi sonucu 3 kişi yaralandı. Zile-Alaca karayolu üzerinde yaşanan olay, bölgeden geçen diğer sürücüler tarafından fark edilerek ekiplere bildirildi.
Direksiyon Hakimiyetinin Kaybolması Kazaya Neden Oldu

Edinilen bilgilere göre kaza, Alaca yönüne doğru ilerleyen Murat Ö. yönetimindeki 34 DJ 2801 plakalı minibüsün sürücüsünün kontrolü kaybetmesi sonucu gerçekleşti. Henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyeti yitirilen araç, yol kenarındaki tarlaya savrularak devrildi. Minibüsün şiddetli şekilde devrilmesi hem sürücü hem de araçta yolcu olarak bulunan Nurcan Ö. ve Deste Ö.’nün yaralanmasına yol açtı.
Kaza anını gören çevredeki sürücüler durumu hemen sağlık ve güvenlik ekiplerine bildirdi. Olay yerine kısa sürede ulaşan sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi kaza yerinde gerçekleştirdi.
Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı

Sağlık görevlileri tarafından yapılan ilk değerlendirmelerin ardından yaralı üç kişi, ambulanslarla Alaca Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların durumlarının netleşmesi için kontrollerin sürdüğü öğrenildi.
Kaza nedeniyle bölgede kısa süreli trafik yoğunluğu yaşanırken güvenlik güçleri de yolu kontrollü şekilde trafiğe açık tutmak için çalışma yürüttü.
Olayla İlgili İnceleme Başlatıldı

Polis ve jandarma ekipleri kazanın ardından çevrede detaylı bir inceleme yaptı. Araçta meydana gelen hasar, olay yerine yansıyan izler ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda kazanın oluş şekline dair araştırmalar devam ediyor. Soruşturma kapsamında araç sürücüsünün ifadesi alınırken, kazanın kesin nedeni yapılacak teknik incelemenin ardından netlik kazanacak.





