İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde yaşanan bıçaklı saldırı faciayla sonuçlandı. Boşanma aşamasındaki eşinin işlettiği restorana ürün satan kasap Fikret Korkmaz, iddiaya göre kendisini daha önce tehdit eden Recep P. tarafından sokak ortasında bıçaklandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Korkmaz, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından kaçan şüpheli kısa sürede yakalandı.

Ürün satışı tartışması kanlı bitti

Olay, Bayrampaşa ilçesine bağlı Cevatpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Recep P., boşanma aşamasında olduğu eşinin işlettiği restorana ürün satan kasap Fikret Korkmaz'ı bu satışları yapmaması konusunda uyardı ve tehdit etti.

Korkmaz'ın ürün satmaya devam etmesi üzerine şüphelinin kasabı takip ettiği öne sürüldü. Bir süre sonra yolda karşılaşan ikili arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma bıçaklı saldırıya dönüştü.

Bıçağını çıkaran Recep P., Fikret Korkmaz'ı yaraladı. Aldığı bıçak darbeleriyle yere yığılan kasap için çevredekiler hemen yardım istedi. Şüpheli ise olayın ardından kaçtı.

Hastanede yaşamını yitirdi

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ağır yaralı Fikret Korkmaz ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Tedavi altına alınan Korkmaz, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri, olayın ardından kaçan şüpheli Recep P.'yi kısa sürede yakaladı.

Kasabın çalışanı yaşananları anlattı

Hayatını kaybeden Fikret Korkmaz'ın çalışanı İhsan Günaydın, şüphelinin daha önce ürün satışı nedeniyle iş yerini tehdit ettiğini öne sürdü.

Günaydın, şüphelinin müşterileri olduğunu belirterek, “Benim hanımıma mal vermeyin, ürün vermeyin” diyerek patronunu tehdit ettiğini, daha sonra kasabı takip ettiğini ve karşılaşmalarının ardından tartışma çıktığını anlattı.

Esnaf müdahale etmeye çalıştı

Olay sırasında çevrede bulunan esnaf Ekrem Balcıoğlu da sesleri duyunca dışarı çıktığını ve yaralı kasaba yardım etmeye çalıştıklarını söyledi.

Yaralının çok kan kaybettiğini belirten Balcıoğlu, çevredekilerin kanamayı durdurmak amacıyla havluyla müdahalede bulunduğunu ancak başarılı olamadıklarını ifade etti.

Sokak ortasında yaşanan ve ölümle sonuçlanan bıçaklı saldırı, çevredeki esnafı üzüntüye boğdu.

Kaynak: DHA