Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde patates üretiminin önemli merkezlerinden Kasaplar Köyü’nde Patates Hasat Günü düzenlendi. Üretici Adem Ayhan Kahvecioğlu’nun tarlasında gerçekleştirilen programda protokol üyeleri üreticilerle bir araya gelerek hasat çalışmalarını yerinde inceledi.
Devrekani Kasaplar Köyü’nde düzenlenen hasat programına Devrekani Kaymakamı Umut Pazarcı, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Neşet Kırıştı, İlçe Başkanı Yaşar Şenol, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Özcan Gazioğlu, Devrekani İlçe Tarım ve Orman Müdürü Lokman Sağlar ve İlçe Müdürlüğü personeli katıldı.
Devrekani’de binlerce dekarda patates üretimi
Program kapsamında ilçedeki patates üretiminin mevcut durumu hakkında da bilgi verildi. Devrekani’de 2025 yılında 7 bin 106 dekar alanda patates üretimi gerçekleştirilirken, 2026 yılında üretim yapılan alanın 4 bin 475 dekara gerilediği belirtildi.

Hasat programında protokol üyeleri, üretici Adem Ayhan Kahvecioğlu ile birlikte tarlada incelemelerde bulundu. Patatesin üretim aşamaları ve hasat süreci hakkında bilgi alan yetkililer, üreticilerin talep ve değerlendirmelerini de dinledi.
Üreticilerin emeği tarlada karşılık buluyor
Hasat sırasında üreticilerle bir araya gelen yetkililer, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve çiftçilerin emeğinin önemine dikkat çekti. Patates üretiminin Devrekani tarımında önemli bir yere sahip olduğu belirtilirken, hasat sezonunun üreticiler açısından verimli geçmesi temennisinde bulunuldu.

Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda, toprağa emek veren çiftçilere teşekkür edilerek üretim sezonunun bereketli geçmesi dileğinde bulunuldu.

Devrekani’de gerçekleştirilen Patates Hasat Günü, ilçedeki tarımsal üretimin geldiği noktayı görmek ve üreticilerle bir araya gelmek amacıyla gerçekleştirilen etkinliklerden biri oldu.





