Kastamonu’nun Daday ilçesi, sevilen ve saygı duyulan bir ismini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Daday’a bağlı Çömlekçiler Köyü sakinlerinden Pakize Bıyıklı, hayatını kaybederek sevenlerini yasa boğdu. İlçede ve köy halkı arasında derin üzüntüye neden olan vefat haberi, Bıyıklı ailesi başta olmak üzere tüm Daday’da büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Daday’ın Tanınmış Ailelerinden Bıyıklı Ailesinin Acı Günü

Merhume Pakize Bıyıklı, Daday’da uzun yıllar Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü olarak görev yapmış merhum Bircan Bıyıklı’nın eşi olarak tanınıyordu. Aynı zamanda Daday’ın eski esnaflarından merhum Cengiz Bıyıklı ile emekli öğretmen Suna Şafak’ın annesi olan Pakize Bıyıklı, ilçede geniş bir kesim tarafından bilinen ve sevilen bir isimdi. Kemal Şafak ve Özlem Bıyıklı’nın da kayınvalidesi olan merhume, ailesi ve çevresi tarafından saygı ve sevgiyle anılıyordu.

Cenaze Töreni 25 Aralık’ta Daday’da Gerçekleşecek

Pakize Bıyıklı’nın cenaze programı da ailesi tarafından paylaşıldı. Merhumenin cenazesi, 25 Aralık Perşembe günü öğle namazına müteakip Daday Merkez Kolukaraoğlu Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Cenaze namazı sonrasında Pakize Bıyıklı, Kıyık mevkiinde bulunan aile kabristanında defnedilecek.

Cenaze törenine Bıyıklı ailesinin yakınlarının yanı sıra Daday halkının ve çevre köylerden çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.

Daday Halkından Taziye Mesajları

Pakize Bıyıklı’nın vefatının ardından Daday’da birçok kişi taziye mesajları paylaştı. İlçe halkı, merhumenin güler yüzlü, yardımsever ve mütevazı kişiliğiyle hafızalarda yer ettiğini dile getirerek, ailesine sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.

Merhumeye Allah’tan Rahmet

Pakize Bıyıklı’nın vefatı, Daday ve Çömlekçiler Köyü’nde derin bir boşluk bırakırken, sevenleri onu dualarla anıyor. Merhumeye Allah’tan rahmet; başta Bıyıklı ve Şafak aileleri olmak üzere tüm yakınlarına, dostlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi