Kastamonu’da bilardo sporuna ilgi duyanların yakından takip ettiği 2026 yılı 3 bant bilardo il birinciliği, üç gün süren karşılaşmaların ardından tamamlandı. Merkez Spor Salonu bünyesindeki bilardo tesisinde düzenlenen organizasyon, hem sporcuların performansı hem de tribündeki izleyicilerin ilgisiyle tempolu bir atmosfere sahne oldu.

Toplam 17 sporcunun katıldığı turnuvada, deneyimli isimlerle genç oyuncuların aynı masada buluşması dikkat çekti. Her turda artan rekabet seviyesi, müsabakaların son ana kadar dengede kalmasına neden oldu. Özellikle eleme aşamalarında ortaya çıkan mücadele gücü, il genelinde bilardo sporunun geldiği noktayı da gözler önüne serdi.

Bilardoda Büyük Geri Dönüş Kastamonu’da Şampiyonluk Hikâyesi2

Yarı Finalde Dört İsim Öne Çıktı

Turnuvanın ilerleyen aşamalarında yarı finale kalan dört sporcu, şampiyonluk yolunda önemli bir eşiği geçmiş oldu. Bu isimler arasında Cide’den katılan Cemal Salamoğlu’nun performansı ayrıca konuşuldu. Salamoğlu, turnuva boyunca sergilediği istikrarlı oyunla “bu yarışta ben de varım” mesajını net şekilde verdi.

Yarı final eşleşmelerinde Barış Özcan ile Mustafa Türkmen karşı karşıya gelirken, diğer masada Satı Ekici ile Cemal Salamoğlu mücadele etti. Her iki karşılaşma da uzun süre dengede ilerledi. Özellikle savunma oyunlarının ön plana çıktığı anlar, izleyicilerin dikkatini masaya kilitledi. Günün sonunda finale yükselen isimler Mustafa Türkmen ve Satı Ekici oldu.

Final Maçı Son Ana Kadar Sürdü

40 sayı üzerinden oynanan final müsabakası, turnuvanın en dikkat çekici karşılaşması olarak hafızalarda yer etti. Maçın başlarında Mustafa Türkmen skor avantajını eline aldı ve bir süre oyunu önde götürdü. Ancak Satı Ekici, geriden gelerek oyuna yeniden ortak oldu.

32–23 geriye düşmesine rağmen oyundan kopmayan Ekici, sabırlı ve planlı atışlarla farkı kapattı. 39’uncu ıstakada skoru 40–38’e taşıyan Satı Ekici, mücadeleyi kazanarak il şampiyonluğuna ulaştı. Bu sonuçla birlikte Ekici, üst üste dördüncü kez Kastamonu il birincisi olmayı başardı.

Bilardoya Destek Çağrısı

Şampiyonluğun ardından konuşan Satı Ekici, Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden bilardo sporuna daha fazla destek verilmesini beklediklerini dile getirdi. İl temsilcisi Yüksel Gülgör ise dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını takdim etti. Gülgör, Kastamonu’da bilardonun gelişimi için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını belirterek gençleri bilardo salonlarına davet etti.

Nezih ortamıyla dikkat çeken Merkez Spor Salonu’ndaki bilardo tesisinin tüm sporseverlere açık olduğu hatırlatıldı.

Dereceye Giren Sporcular

  • Satı Ekici
  • Mustafa Türkmen
  • Barış Özcan
  • Cemal Salamoğlu

Kaynak: Haber Merkezi