Samsun’un Bafra ilçesinde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavga, yaralanan üç kişi ve ardından gelen tutuklama kararlarıyla ilçede geniş yankı uyandırdı. Gazipaşa Mahallesi Türkocağı Caddesi’nde yaşanan olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İddiaya göre, aralarında önceden husumet bulunan iki grup arasında başlayan gerginlik kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Yaşanan arbede sırasında U.C. ile F.A. bıçak ve şiş darbeleriyle yaralanırken, Y.Ö.’nün de darp sonucu zarar gördüğü öğrenildi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye kaldırdı.
Soruşturma kapsamında 5 kişi cezaevine gönderildi
Olayın ardından kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan polis ekipleri, ilk olarak A.K. ve A.Ç.Ü.’yü gözaltına aldı. Soruşturmanın derinleşmesiyle birlikte T.S.B., B.M.H. ve H.R.S. de dosyaya dahil edilerek emniyete götürüldü.
İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheli, mahkeme kararıyla tutuklandı. Tutuklanan isimlerden A.K.’nin Kavak Cezaevi’ne, diğer 4 şüphelinin ise Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildiği belirtildi. Olayla ilgili adli sürecin sürdüğü öğrenildi.





