Silah kontrolüne ilişkin yasa teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Sunulan teklife göre, ölüm, sağlık durumu, mahkûmiyet, müsadere, satın alma veya devir nedeniyle ruhsat verme veya ruhsat yenileme işlemlerinde kanunda belirtilen yükümlülüklere aykırı olarak bulundurma veya ruhsat taşıma fiilinin işlenmesi halinde idari para cezası uygulanacaktır. 10.000 liradan 25.000 liraya kadar idari para cezası uygulanacak.

Webp Silah
İkametgah veya iş yeri değişikliği nedeniyle yasal olarak taşımasına izin verilen silahı devir izni almadan devreden kişiler, 10 bin liradan 25 bin liraya kadar idari para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Yerel yönetici idari para cezası uygulama yetkisine sahip olacak. 

Türkiye'de noterlik kanununda yapılan son değişiklik, noter imza ve mührünün herhangi bir il veya ilçenin en büyük mülki amirliği tarafından onaylanması şartıyla yabancı ülkelerde tanınmasına ve kullanılmasına olanak tanımaktadır. 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı, Kastamonu'da vaaz verdi Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı, Kastamonu'da vaaz verdi

Ruhsatsız silah taşıyan, satın alan ve bulunduran kişilerin hapis cezası 1 yıldan 2 yıla, üst sınır ise 3 yıldan 4 yıla çıkarılacak. Sonuç olarak ruhsatsız silah taşıyan, satın alan ve bulunduran kişiler 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Editör: Haber Merkezi