Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde, Başkent EDAŞ tarafından yürütülen şebeke iyileştirme ve bakım çalışmaları nedeniyle planlı elektrik kesintisi gerçekleştirilecek.

Kesinti Tarihi ve Süresi

Yetkililerden alınan bilgiye göre, 14 Eylül 2025 Pazar günü sabah saat 09.00’da başlayacak kesinti, akşam saat 17.00’ye kadar devam edecek. Çalışmaların planlanandan erken tamamlanması halinde elektrik, belirtilen saatten önce de verilebilecek.

Etkilenecek Bölgeler

Kesintiden etkilenecek mahalle ve sokaklar arasında Hatupulu, Hacıibrahim Tepe, Yukarı Yavuz, Çörüşlü, Dedekayası, İstiklal, Aşağı Gazi, Asar, Dere, Bağışoğlu Tepe, Belen Yol Altı, Bey, Kışla, Aşağı Yavuz, Cumhuriyet, Siteler, Eski, Belen, Yukarı Gazi, Merkez ve Belen Yol Üstü gibi noktalar bulunuyor. Ayrıca Merkez, Yukarı, 1. ve 2. Küme, Terzi, Aşağı Tekke, Meyre, Dikmen, Nuhoğlu ve Selam sokaklarında da enerji kesintisi uygulanacak.

Vatandaşlara Uyarılar

EDAŞ yetkilileri, vatandaşların kesinti süresince elektrikli cihazlarını fişten çekmeleri ve buzdolabı gibi beyaz eşyaların kapaklarını mümkün olduğunca kapalı tutmaları gerektiğini hatırlattı.

Kaynak: Haber Merkezi