Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde 17 Mayıs 2026 Pazar günü bazı bölgelerde planlı elektrik kesintisi uygulanacak. Başkent EDAŞ’ın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre kesintiler, bakım çalışması ve şebeke iyileştirme çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek.
Pazar günü yapılacak çalışma nedeniyle ilçede farklı saat aralıklarında elektrik verilemeyecek cadde ve sokaklar bulunuyor. Vatandaşların kesinti saatlerini dikkate alarak günlük planlarını buna göre yapması, özellikle elektrikli cihazlar, internet bağlantısı, güvenlik sistemleri ve iş yerlerindeki faaliyetler açısından önem taşıyor.
İlk kesinti 09.30’da başlayacak
Başkent EDAŞ’ın planlı kesinti programına göre Taşköprü’de geniş bir alanı kapsayan elektrik kesintisi 17 Mayıs Pazar günü saat 09.30’da başlayacak. Çalışmaların planlanan şekilde tamamlanması halinde bu bölgelerde elektriklerin 17.30’da yeniden verilmesi bekleniyor.
Kesinti nedeni, şebeke iyileştirme çalışmaları olarak açıklandı. Bu kapsamda ekiplerin elektrik altyapısında bakım ve yenileme çalışması yapacağı belirtildi.
09.30-17.30 saatleri arasında kesintiden etkilenmesi beklenen cadde ve sokaklar şöyle:
Yayla, Veyselli, Kadılar, Oruçlu, Kıran, Merkez, Guz, İmamlar, Aşağıtelli, Karaağaç, Sarıoğlu, Ortatelli, Gerze, Alibeygıran, Mehter, Dongin, Alhan, Güneycük, Kapucu, Kadıoğlu, Burhan, Gadi, Yukarıtelli, Ketenler, Kabala, Kayabaşı ve Sorguncuk.
Bazı bölgelerde kesinti sabah saatlerinde yapılacak
Taşköprü’de aynı gün daha kısa süreli bir kesinti de uygulanacak. Başkent EDAŞ’ın duyurusuna göre ikinci bakım çalışması 08.30’da başlayacak ve 12.00’ye kadar sürecek.
Bu kesinti de yine şebeke iyileştirme çalışmaları kapsamında yapılacak. Sabah saatlerinde uygulanacak kesintiden etkilenecek cadde ve sokaklar ise şu şekilde açıklandı:
Yavuz Selim, 6550, 6557, 5520, Mermer Direk, 6556, Cenuni, Yusuf Günay, 6560, 6559, 5515, 5531, 5529, Kızamıklı, Bahçebaşı 2, 5521, 6031, Kastamonu, Bahçebaşı, Çınar Altı, 5514, 5516, Kalearkı, 5519, 5517, 5518, 5522, 6558, 6563, Cenuni 2 ve 5527.

Vatandaşlara hazırlık uyarısı
Elektrik kesintilerinin planlı bakım çalışması kapsamında yapılacak olması nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamamak adına önceden hazırlık yapması öneriliyor. Özellikle telefon, tablet ve bilgisayar gibi cihazların şarj edilmesi, elektrikle çalışan tıbbi cihaz kullananların gerekli tedbirleri alması ve işletmelerin çalışma düzenini kesinti saatlerine göre planlaması önem taşıyor.
Başkent EDAŞ ekiplerinin çalışmaları tamamlamasının ardından elektriklerin bölgelere kademeli olarak verilmesi bekleniyor. Planlanan saatlerde değişiklik yaşanmaması halinde Taşköprü’de kesintiden etkilenen bölgelerde gün içinde enerji akışının yeniden sağlanacağı bildirildi.





