Bolu’da ormanlık alana yakın bir tarlada balya yapıldığı sırada yangın çıktı. Kısa sürede büyüyerek ekili alanı etkileyen alevler, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sayesinde ormana sıçramadan söndürüldü.

Yangın, Güneyfelakattin köyünün Değirmenyanı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre tarlada yürütülen balya çalışması sırasında makineden kıvılcımlar çıktı. Sıcak havanın da etkisiyle kuruyan otların tutuşması üzerine alevler kısa sürede çevreye yayıldı.

Balya Makinesinden Çıkan Kıvılcım Tarlayı Yaktı (1)

Alevler ormana ulaşmadan söndürüldü

Yangını fark edenlerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri yönlendirildi. Ormanlık alana yakın noktada etkili olan alevlere müdahale eden ekipler, yangının daha geniş bir alana yayılmasını engelledi.

Balya Makinesinden Çıkan Kıvılcım Tarlayı Yaktı (2)

Kontrol altına alınan yangın, soğutma çalışmalarının ardından tamamen söndürüldü. Olayda tarlanın bir bölümü zarar görürken, yakındaki ormanlık alanın alevlerden etkilenmediği öğrenildi.

Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla inceleme başlatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı