İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’da sosyal medyada gündem olan ambulansa yol vermeyen düğün konvoyu ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili sürücülere uygulanan cezalar ve yeni yasal düzenlemeleri kamuoyuyla paylaştı.
Ambulansa Yol Vermeyen Sürücülere Ceza Kesildi
Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Dün sosyal medyada, Ankara Konya Yolu AŞTİ istikametinde ambulansa yol vermeyen düğün konvoyuna dair görüntüler paylaşılmıştır. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz tarafından yapılan incelemeler sonucunda araçlar ve sürücüler tespit edilmiştir.”
Tespit edilen sürücüler U.G., B.S., B.K. ve B.T.S. hakkında toplamda 49.810 TL para cezası uygulanırken, U.G., B.K. ve B.T.S. hakkında “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmekten” adli işlem yapılmak üzere Çankaya Şehit Mustafa Düzgün Polis Merkezi Amirliğine sevk edildi. Ayrıca olayla bağlantılı 3 araç trafikten men edilerek otoparka çekildi.
Yeni Kanun Tasarısı ile Caydırıcı Düzenleme Yapıldı
Bakan Yerlikaya, bu tür olayların önüne geçmek için hazırlanan 36 maddelik yeni kanun tasarısını Meclise sunduklarını duyurdu. Yeni tasarıyla, asker uğurlama, düğün gibi sebeplerle köprü, tünel, viyadük ve otoyolları kapatarak trafiği engelleyen sürücülere ciddi cezalar uygulanacak.
Buna göre, ihlali gerçekleştiren sürücülere:
- 180.000 TL para cezası uygulanacak,
- 120 gün süreyle ehliyetleri geçici olarak alınacak,
- 120 gün araçları trafikten men edilecek.
Bakan Yerlikaya’dan Trafik Güvenliği Vurgusu
Bakan Yerlikaya, açıklamasının sonunda trafik güvenliğinin her vatandaş için hayati önemde olduğunu belirterek, “Bu tür yasa dışı uygulamalara karşı caydırıcı önlemler alıyoruz. Amacımız, hem ambulans gibi acil araçların geçişini engelleyenleri hem de trafikte güvenliği tehlikeye atan sürücüleri cezalandırmak” dedi.