Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal’ın istifa ettiği yönündeki iddialar gündeme bomba gibi düşerken, kulüp başkanı Aziz Yıldırım’dan konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Roma ile oynanan karşılaşmanın ardından konuşan Yıldırım, Kartal’ın görevine devam ettiğini net bir dille ifade etti.

İstifaya Açıklık Getirdi

Maç sonrasında İsmail Kartal istifa ettiği duyurmuştu. Aziz Yıldırım, bu gelişmeden haberdar olmadığını vurguladı. Tecrübeli başkan, Kartal’ın moral olarak zor bir akşam geçirdiğini ancak görevine devam ettiğini söyledi. Özellikle maç sırasında yaşanan talihsiz bir olayın teknik direktörü derinden etkilediğini dile getiren Yıldırım, tribünden atılan bir şişenin Kartal’ın kafasına isabet ettiğini ifade etti.

Bu olayın ardından teknik adamın üzgün olduğunu belirten Yıldırım, “Bu durumun istifa ile bir ilgisi yok. İsmail Kartal görevine devam ediyor ve takımın başında” şeklinde konuştu.

Camia İçindeki Eleştirilere Tepki

Aziz Yıldırım, açıklamalarında yalnızca istifa iddialarına değil, aynı zamanda Fenerbahçe camiası içindeki eleştiri kültürüne de değindi. Sarı-lacivertli toplulukta son dönemde artan eleştirilerin takıma zarar verdiğini savunan Yıldırım, herkesin daha sabırlı olması gerektiğini söyledi.

Ismail Kartal Istifa 87

Şampiyonlar Ligi’ne katılımın büyük bir başarı olduğuna dikkat çeken başkan, buna rağmen yapılan olumsuz yorumların kendisini şaşırttığını belirtti. Taraftarların ve yorumcuların sürekli takımın eksiklerini konuştuğunu ifade eden Yıldırım, “Herkes kendi görevini yapmalı. Yönetimin, teknik heyetin ve futbolcuların yerine karar vermek doğru değil” dedi.

Kadro Planlaması ve Transfer Süreci

Takımın mevcut kadro yapısı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Aziz Yıldırım, transfer sürecinin planlı bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Teknik direktörün taleplerinin dikkate alındığını ifade eden Yıldırım, mali disiplinin de göz ardı edilmediğini vurguladı.

Ismail Kartal Istifa

Kulübün ekonomik dengesine dikkat çeken başkan, yüksek maliyetli transferlerin her zaman mümkün olmadığını söyledi. “İstenirse büyük bütçelerle oyuncu alınabilir ancak bunun kulübe getireceği yük iyi hesaplanmalı” diyen Yıldırım, sürdürülebilir bir yapı oluşturmanın öncelikleri olduğunu dile getirdi.

Medya ve Yorumculara Sert Eleştiri

Yıldırım’ın açıklamalarında en sert ifadeler ise medya ve bazı yorumculara yönelik oldu. Özellikle gerçeği yansıtmayan haberlerin kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini belirten deneyimli başkan, bu durumun kulübe zarar verdiğini söyledi.

Fenerbahçe’ye gönül verdiğini söyleyen bazı isimlerin dahi kulüp aleyhine yorumlar yaptığını savunan Yıldırım, “Doğru bilgi paylaşılmalı. Yanlış haberler hem taraftarı hem de takımı olumsuz etkiliyor” dedi.

Tribün Olayları ve Psikolojik Baskı

Roma karşılaşmasında yaşanan tribün olayı da gündemin önemli başlıklarından biri oldu. İsmail Kartal’ın başına atılan şişenin sadece fiziksel değil, psikolojik etkiler de yarattığını ifade eden Aziz Yıldırım, bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Futbolun büyük bir stres ortamı olduğunu belirten başkan, teknik heyet ve oyuncuların zaten yoğun baskı altında olduğunu söyledi. Sosyal medyanın da bu baskıyı artırdığına dikkat çeken Yıldırım, daha sağduyulu bir yaklaşım çağrısında bulundu.

“İsmail Kartal Görevine Devam Edecek”

Açıklamalarının sonunda İsmail Kartal’a olan güvenini bir kez daha dile getiren Aziz Yıldırım, deneyimli teknik adamın görevine devam edeceğini kesin bir dille ifade etti. Kartal ile birebir görüştüğünü belirten Yıldırım, yaşanan olaylara rağmen sürecin aynı şekilde devam edeceğini söyledi.

Fenerbahçe’nin uzun vadeli hedeflerine odaklandığını belirten başkan, sezon sonunda başarıya ulaşacaklarına inandığını dile getirdi. “Biz bir aileyiz ve birlikte hareket edeceğiz” mesajını veren Yıldırım, camianın birlik olması gerektiğini vurguladı.

Şampiyonluk ve Avrupa Hedefi

Sarı-lacivertli kulübün hem ligde hem de Avrupa’da iddialı olduğunu belirten Aziz Yıldırım, sabır çağrısını yineledi. Mayıs ayında hedeflenen başarıya ulaşacaklarına inandığını ifade eden başkan, Şampiyonlar Ligi’nde de mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Takımın performansından memnun olduğunu dile getiren Yıldırım, genç oyuncuların da katkısına dikkat çekti. Eleştiriler yerine destek beklediklerini belirten başkan, taraftarlardan daha yapıcı bir tutum sergilemelerini istedi.

İLGİLİ HABER

Son dakika: İsmail Kartal istifa etti!

Kaynak: Haber Merkezi