Ayvanın faydaları neler? Çiğ tüketilmesi daha mı sağlıklı? Ayva çiğken daha lezzetli hale getirilebilir mi? Ayvayı daha lezzetli hale getirmek için ne yapmak gerekir?

Gülgiller ailesine ait bir meyve türü olarak karşımıza çıkan ayva, Kış aylarının gelmesi ile birlikte tezgahlardaki yerini aldı. Hem besleyici hem de son derece faydalı olan ayva içerisinde barındırdığı vitamin ve minerallerle de sık sık adından söz ettiriyor. Kış aylarında hastalıklardan korunmak isteyenler de mutlaka ayva tüketmeli. İşte tüm detaylar…

AYVANIN FAYDALARI ŞUNLARDIR;

İçerisinde bol miktarda C vitamini barındıran ayva birçok hastalığa da iyi geliyor. Genellikle çiğ olarak tüketilmesi tavsiye edilen ayvanın farklı versiyonlarda da tüketildiği görülmektedir. Lif bakımından oldukça zengin bir meyve olarak karşımıza çıkan ayva tok tutma özelliği ile de diyet listelerinde sık sık yer alıyor. Aşırı tüketilmesi durumunda ishal gibi problemlerin neden olabilen ayva tüketiminin yeterli düzeyde olması gerekmektedir. Fazla tüketilmesi vücudun aşırı sıvı kaybetmesine yol açarken hipertansiyon hastaları için de tavsiye edilmiyor. Uzun süre tok tutma özelliğine sahip olan ayva diyet yapanlar içinde kilo kontrolü sağlamaktadır.

ayva-yemek.jpg

AYVA NASIL TÜKETİLMELİ?

Ayvanın en faydalı hali çiğ olarak tüketildiği halidir. Ancak ayvanın daha lezzetli ve sağlıklı bir hale gelmesini istiyorsanız öncelikle dövmeniz gerekiyor. Tahta kaşık yardımıyla ayvanın üzerine vurarak hafif ezmeniz ayvanın daha sulu ve lezzetli olmasını sağlayacaktır. Kestiğiniz ayvaları limon ve tuza batırarak farklı bir tat oluşturabilirsiniz.

Uzmanından hipertansiyon hastalarına uyarılar Uzmanından hipertansiyon hastalarına uyarılar

Ayvayı çiğ tüketmem diyenler ise reçel, marmelat, ayva suyu, ayva çayı olarak tüketmektedir. Buruk bir tadının olması nedeniyle herkes tarafından sevilmeyen ayva toksinleri vücuttan atarak kolon kanseri gibi Bağırsak hastalıklarına karşı koruyucu bir görev almaktadır. Bunun yanı sıra öksürüğü hızla kesen ayva, bronşlarınızın da açılmasını sağlayacaktır.

(KARAR)