Türkiye Büyük Millet Meclisi himayelerinde düzenlenen “4 Şehir 4 Mekân 4 Âkif” sempozyumunun dördüncü oturumu kapsamında Kastamonu’ya gelen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan ile Proje Koordinatörü Gazi Doğan da hazır bulundu.
“Mehmet Âkif Ersoy ve Kastamonu Günleri” Kapsamında Görüşme
Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Mehmet Âkif Ersoy’da Cesaret ve Kastamonu Günleri” programı çerçevesinde gerçekleşen ziyarette, sempozyumun akademik içeriği ve etkinliklerin kapsamı ele alındı.
Görüşmede, Mehmet Âkif Ersoy’un Kastamonu’da yürüttüğü faaliyetler ile Millî Mücadele dönemindeki etkisinin akademik çalışmalarla daha kapsamlı şekilde incelenmesinin önemi üzerinde duruldu.
Akademik İş Birliği Gündemdeydi
Ziyarette iki üniversite arasında geliştirilebilecek akademik iş birliği olanakları da ele alındı. Sosyal bilimler başta olmak üzere farklı alanlarda ortak projeler, bilimsel etkinlikler ve kurumsal iş birlikleri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Taraflar, üniversiteler arası iletişimin güçlendirilmesi ve sürdürülebilir akademik iş birliği mekanizmalarının geliştirilmesi konusunda karşılıklı değerlendirmelerde bulundu.
Ziyaret Teşekkürle Sona Erdi
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, nazik ziyaretlerinden dolayı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’a teşekkür ederken, Arıcan da misafirperverlik ve ev sahipliği için Rektör Topal’a memnuniyetini ifade etti.





