Amasya’nın Merzifon ilçesi, Sofular Mahallesi’nde yaşanan trajik olay, aile içi şiddetin ne kadar yıkıcı sonuçlara yol açabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. İddiaya göre, 28 yaşındaki M.K., tartıştığı annesi Saliha Karayaka’yı (60) bıçaklayarak ağır yaraladı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaşlı kadını hastaneye kaldırdı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Alkol ve suç geçmişi dikkat çekti

Yaşanan olayın ardından gözaltına alınan zanlı M.K.’nın yapılan alkol kontrolünde 1.40 promil alkollü olduğu tespit edildi. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, zanlının daha önce 7’si uyuşturucu ile bağlantılı olmak üzere toplam 27 ayrı suç kaydı bulunduğu belirlendi. Bu durum, olayın öncesinde zanlının suç geçmişiyle ilgili gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığı sorusunu gündeme getirdi.

Olay nasıl meydana geldi?

Anne ve oğlun yaklaşık iki ay önce taşındıkları evde çıkan tartışma kısa sürede şiddetli bir kavgaya dönüştü. Komşuların yüksek sesler duyması üzerine olay yerine polis ekipleri yönlendirildi. Ancak kapının kilitli olması nedeniyle itfaiye ekiplerinin yardımıyla içeri girilebildi. Evin içerisinde kanlar içinde bulunan Saliha Karayaka, çeşitli yerlerinden bıçaklandığı tespit edildikten sonra acil müdahale için hastaneye kaldırıldı. Ne yazık ki yapılan tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.

Cenaze köyde toprağa verildi

Hayatını kaybeden Saliha Karayaka'nın daha önce eşini kaybettiği, olaydan kısa bir süre önce Merzifon’a taşındığı öğrenildi. Talihsiz kadının cenazesi, ilçeye bağlı Çobanören Köyü’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Yakınları ve komşuları, olayın yarattığı derin üzüntüyü dile getirdi.

Zanlı adliyeye sevk edildi

Gözaltına alınarak emniyete götürülen M.K., buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: İHA