Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen projeyle, merkez ve 19 ilçedeki üreticilere yönelik önemli bir dağıtım gerçekleştirildi.
Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sera Naylonu Desteği
Alternatif Üretim Yöntemlerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında uygulanan desteklerle, hem ilk defa sera kurmak isteyen çiftçilere hem de mevcut serası zarar görmüş veya kullanım ömrünü tamamlamış üreticilere yüzde 50 hibeli sera naylonu örtüsü temin edildi. Toplamda 764 üreticiye 50 bin 425 kilogram sera naylonu dağıtımı yapıldı.
Kırsalda Üretim Devamlılığına Katkı
Projeyle, kırsalda üretimin sürdürülebilirliği ve sebze yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, kurulmuş ve kurulma aşamasındaki seraları yerinde denetleyerek süreci yakından takip ediyor. Bu sayede çiftçilere sadece malzeme değil, teknik destek de sağlanmış oluyor.
Kastamonu tarımında verimliliği artırmayı hedefleyen proje, üreticilerin motivasyonunu yükseltirken, sebze üretiminde bölgesel kendine yeterliliğin sağlanmasına da katkı sunuyor.