Bartın’ın Gençali köyünde defne toplamak için ormana giden 78 yaşındaki Zehra Günay’dan iki gün boyunca haber alınamayınca aile yakınları kayıp ihbarında bulundu. İhbarın ardından bölgede geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. Aramalara 2 dron, iz arama köpeği ve toplam 92 kişilik ekip katıldı; yaklaşık 10 kilometrelik alanda tarama yapıldı.

Bartın Yaşlı Kadın (1)

Arama ekipleri önce kayıp kadına ait olduğu değerlendirilen ip ve eşarbı tespit etti. Bu izlerin ardından çalışmalar yoğunlaştırıldı ve yaklaşık 48 saat sonra Zehra Günay’ın cansız bedeni, evine yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda, çalıların arasında bulundu. Bulunduğu anların İHA kameralarına yansıdığı bildirildi.

Bartın Yaşlı Kadın (2)

İlk değerlendirme ve soruşturma süreci

İlk belirlemelere göre kadının defne ağacını kesmeye çalıştığı sırada çalılık alana düştüğü ve burada yaşamını yitirdiği değerlendiriliyor.

Bartın Yaşlı Kadın (4)

Kesin ölüm nedeni ise savcılık incelemesi ve yapılacak otopsinin ardından netleşecek. İncelemelerin tamamlanmasıyla birlikte cenazenin morga kaldırılacağı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı