Kastamonu'nun doğal zenginlikleriyle öne çıkan Pınarbaşı ilçesi, bu yılın ilk on ayında 300 binden fazla turist ağırlayarak dikkat çekiyor. Kanyonları, şelaleleri ve mağaralarıyla ziyaretçilerine eşsiz deneyimler sunan ilçe, yapılan yatırımlar sayesinde turist sayısını artırmaya devam ediyor.

Valla Kanyonu: Doğanın Heyecan Verici Yüzü
Yaklaşık 12 kilometre uzunluğunda ve yer yer 1200 metre derinliğe ulaşan Valla Kanyonu, dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak biliniyor.

Riskli ve zorlu geçişleriyle adrenalin tutkunlarını cezbeden kanyon, inşa edilen seyir terasları sayesinde ziyaretçilere güvenli bir şekilde doğal güzellikleri izleme imkanı sunuyor.

Horma Kanyonu: Ahşap Platformda Unutulmaz Bir Yürüyüş
Zarı Çayı’nın binlerce yıllık akışıyla şekillenen Horma Kanyonu, 3 kilometrelik ahşap yürüyüş platformuyla artık bir ucundan diğer ucuna güvenle geçilebiliyor.

Platform boyunca yürüyen ziyaretçiler, kanyonun etkileyici manzaralarını yakından görebiliyor.
Ilıca Şelalesi: Yaz Sıcaklarında Serinleme Noktası

Horma Kanyonu’ndan akan su, Ilıca Şelalesi’ne ulaşarak 10 metre yükseklikten doğal bir havuz oluşturuyor. Özellikle yaz aylarında serinlemek isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği şelale, "saklı cennet" olarak nitelendiriliyor ve yıl boyunca ziyaretçilerine doğanın eşsiz güzelliklerini sunuyor.

Ilgarini Mağarası: Yer Altı Güzellikleri
Büyüklüğü ve etkileyici yapısıyla dikkat çeken Ilgarini Mağarası, doğal oluşumları görmek isteyenler için ideal bir ziyaret noktası oluşturuyor. İlçe, bu özellikleriyle Batı Karadeniz’in en çok ilgi gören doğa destinasyonlarından biri haline geldi.

Belediye Başkanı’ndan Ziyaretçi Artışı Açıklaması
Pınarbaşı Belediye Başkanı Serkan Arı, ilçenin doğal güzellikleri sayesinde her geçen yıl daha fazla turist çektiğini belirtiyor. Arı, “Pınarbaşı, Türkiye’nin dünyaya armağanı bir yer. Küre Dağları Milli Parkı’nın gözbebeği, doğaseverlerin mutlaka görmesi gereken bir bölge. Bu yıl ziyaretçi sayımız 300 bini aştı, önümüzdeki yıllarda 400 bine yaklaşacağımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyaretçilerin Deneyimleri
Pınarbaşı’nı gezen Kevser Kara, ilçenin doğasına hayran kaldığını belirterek, “Kızımı görmeye geldik, burayı da ziyaret ettik. Muhteşem bir yer, doğası çok etkileyici” dedi. Yıllar sonra memleketine dönen Sevim Yılmaz ise, “Şelale ve kanyonlar çok güzel, yapılan yatırımlar ziyaretçilere konfor sağlıyor. Herkesin görmesini tavsiye ederim” şeklinde konuştu.
Pınarbaşı, kanyonları, şelaleleri ve mağaralarıyla hem doğa tutkunlarının hem de ailelerin keyifle gezebileceği bir destinasyon olmaya devam ediyor. İlçedeki yatırımlar ve ulaşım kolaylıkları, turist sayısının her yıl artmasına katkı sağlıyor.





