İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 15 Temmuz’un 10’uncu yıl dönümü dolayısıyla ülke genelinde geniş kapsamlı anma programları gerçekleştirileceğini açıkladı. Bakan Çiftçi, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “irade bizim, zafer bizim” mesajıyla Türk milletinin o gece sergilediği kararlılığa dikkat çekti.
Milletin Direnişi Unutulmayacak
Çiftçi, 15 Temmuz’un Türkiye tarihine geçen önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, milletin bağımsızlık ve demokrasi uğruna büyük bir fedakârlık ortaya koyduğunu ifade etti. Hain girişim sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve güvenlik kurumlarının hedef alındığını hatırlatan Çiftçi, buna rağmen halkın geri adım atmadığını belirtti.

Milletin iman gücü ve cesaretiyle darbe girişimine karşı koyduğunu dile getiren Bakan, “Bu topraklarda yaşayan insanlar, özgürlüğünden ve iradesinden asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya gösterdi” ifadelerini kullandı.
81 İlde 100 Farklı Program
Anma etkinliklerinin İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda yürütüleceğini açıklayan Çiftçi, 81 ilin tamamında toplam 100 etkinlik düzenleneceğini bildirdi. Programların; Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ve AFAD iş birliğiyle gerçekleştirileceğini belirtti.
Etkinlikler sabah saatlerinde Karşıyaka Şehitliği’nde başlayacak. Gün boyunca şehitler anılacak, aileleri ve gazilerle bir araya gelinecek. Akşam saatlerinde ise 15 Temmuz gecesinin en kritik anlarının yaşandığı noktalarda anma programları düzenlenecek.
Taşköprü’de 15 Temmuz programı belli oldu
Anlamlı Saatlerde Anma Törenleri
Bakan Çiftçi, özellikle gece saatlerinde yapılacak programların sembolik önem taşıdığını ifade etti. Buna göre saat 22.15’te Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde, 23.08’de Havacılık Daire Başkanlığı’nda ve 23.58’de Özel Harekat Başkanlığı’nda etkinlikler gerçekleştirilecek.
Bu anmaların amacının acıyı yeniden yaşatmak değil, o gece gösterilen fedakârlığı canlı tutmak olduğunu belirten Çiftçi, “O anları unutmayacağız, unutturmayacağız. Milletimizin direniş ruhunu her zaman diri tutacağız” dedi.
“Aynı Ruhla Yolumuza Devam Edeceğiz”
15 Temmuz’un sadece bir anma günü olmadığını vurgulayan Çiftçi, bu tarihin aynı zamanda birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenecek etkinliklerle milli hafızanın güçlendirileceğini belirten Bakan, şehitlere rahmet, gazilere ise sağlıklı ve uzun ömür temennisinde bulundu.
Bu kapsamlı programlarla, Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığının bir kez daha güçlü şekilde ortaya konması hedefleniyor.





