Kastamonu’da kar yağışı ve buzlanmanın etkisini artırdığı günlerde en çok sorulan soru yine aynı, yarın okullar tatil mi. Özellikle sabah erken saatlerde yola çıkacak veliler, servis ve taşımalı eğitim kullanan öğrenciler, 14 Ocak Çarşamba günü için verilecek kararı yakından takip ediyor.

Şu an için 14 Ocak Çarşamba gününe dair tüm ili kapsayan net bir resmi duyuru bulunmadığı için, bugün boyunca yapılacak açıklamalar belirleyici olacak. Hava koşulları sertleştiğinde kararların akşam saatlerinde ya da sabahın çok erken saatlerinde paylaşıldığı da biliniyor, bu yüzden gözler resmi duyurulara çevrilmiş durumda.

13 Ocak’ta Kastamonu’da hangi bölgelerde eğitime ara verilmişti

13 Ocak Salı günü, peş peşe gelen duyurularla bazı yerlerde eğitime ara verildi. Merkez, Taşköprü ve Tosya’da taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için bir günlük ara kararı açıklandı. Bu karar, özellikle kırsal mahallelerden ve köylerden ilçe merkezlerine gelen öğrencileri ilgilendiriyor, çünkü buzlanma riski en çok bu güzergâhlarda sorun çıkarabiliyor.

İnebolu, Çatalzeytin, Küre, Doğanyurt ve Abana ilçelerinde ise daha geniş kapsamlı bir uygulama vardı. Bu ilçelerde 13 Ocak Salı günü tüm resmi ve özel okullarda eğitim faaliyetleri durduruldu. Kararların ilçe bazında farklılaşması, yerel yol şartları ve ulaşım güvenliği gibi etkenlerin her bölgede aynı olmamasından kaynaklanıyor.

14 Ocak için karar bekleyenler nelere dikkat etmeli?

14 Ocak Çarşamba günü için Küre Kaymakamlığı tarafından açıklama geldi. Küre Kaymakamlığı, olumsuz hava koşulları nedeniyle 14 Ocak 2026 Çarşamba günü ilçedeki tüm okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu. Engelli ve hamile kamu personeli idari izinli sayılacak.

Velilerin ve öğrencilerin bir diğer hassas noktası da saat. Duyurular bazen gece geç saatte, bazen de sabahın erken saatlerinde yapıldığı için, “karar gelmedi” düşüncesiyle erken hüküm vermemek gerekiyor. Eğer buzlanma ve ulaşım riski sürerse, yeni bir güncelleme ihtimali her zaman masada kalıyor.

Kaynak: Haber Merkezi